Majú obvykle veľké strapce a veľké sladké bobule s pevnou dužninou. Nie je u nich kladený príliš veľký dôraz na vysoký obsah aromatických látok v bobuliach a nie sú vhodné na výrobu vína
Charakteristika
- Obsahuje veľké množstvo sacharidov
- Má antioxidačné účinky
- Dodáva mozgu energiu a tým podporuje učenie a koncentráciu
- Reguluje zrážanie krvných doštičiek, obmedzuje tvorbu zrazenín a zvyšuje prietok krvi
- istý typ hrozna dokáže zastaviť poškodzovanie DNA
- Má močopudné účinky (vyplavuje škodlivé látky z tela)
- Zachováva pokožku hladkú a pôsobí proti tvorbe vrások
- Detoxikuje hrubé a tenké črevo
- Pomáha pri zápche
- Vplýva na proces tvorby novej krvi, bojuje proti málokrvnosti
- Čistí tráviacu sústavu
- Prevencia pred rakovinou hrubého čreva a kardiovaskulárnymi ochoreniami
- Vitamíny posilňujú imunitný systém
- Bojuje proti Alzheimerovej chorobe
- Znižuje vysoký krvný tlak a cholesterol
- Pozitívne pôsobí na pružnosť ciev
- Neutralizuje vylučovanie histamínu
- Pôsobí ako mierne preháňadlo
- Ideálna náhrada sladkostí